Pogosta vprašanja o kreditih

Podpiramo predvsem varno zadolžitev.
Zakaj bi sodeloval z vami oz. zakaj si ne bi sam uredil kredita na banki. Kaj pridobim?
Že samo dejstvo, da za svoje stranke ustvarjamo prihranke, ki znašajo približno 10% glavnice kredita, ki ga stranke najemajo, je lahko že kar prepričljiv podatek. Poleg tega pa svojim strankam pomagamo odpraviti vsa večja tveganja neplačila kredita v prihodnje, saj je središče naše pozornosti v prvi vrsti usmerjeno v varno zadolževanje. Poleg tega boste pridobili edinstvenega partnerja, ki vam bo dolgoročno zagotavljal življenje brez t. i. finančnega stresa na vseh področjih vaših financ. Več o nas pa najdete na vezovisek.si.
Imam s. p. in banke mi ne dajo kredita. Ga lahko sploh kje dobim?
Status samostojnega podjetnika je zelo nehvaležen iz vidika bank. Banke namreč samostojne podjetnike tretirajo kot bolj tvegane. Tudi ugotavljanje kreditne sposobnosti je od banke do banke zelo drugačno. Pa vendar obstajajo banke, ki so bolj fleksibilne in so bolj naklonjene podjetnikom.
Imam več kreditov, ki jih težko odplačujem. Zanima me poplačilo kreditov, kako lahko to uredim?
Nastali položaj boste lahko najhitreje rešili z najemom novega posojila pri najugodnejšem ponudniku (banki). Pri tem morate biti pozorni na pravilno obliko kredita, t. i. višino in dobo financiranja, pa tudi na pravilno izbiro vrste obrestne mere (variabilna/fiksna) ter vse dodatne pogoje, ki bi vam jih v banki lahko postavili za odobritev takšnega posojila. Seveda pa je ob tem smiselno predvsem spremeniti vaše potrošne navade, saj se lahko kaj kmalu zopet znajdete v podobnem položaju.
Ali lahko najamem kredit za poplačilo izvršb?
Žal banke niso naklonjene poplačevanju izvršb. V primeru, da imate izvršbe, skušajte z upniki skleniti dogovor za obročno odplačevanje, ali pa prosite za pomoč svoje bližnje. Če te možnosti ne pridejo v poštev se osredotočite na povečanje prihodkov in čimprejšnje odplačilo zapadlih obveznosti.
Imam zaposlitev za določen čas. Ali lahko dobim kredit?
Odvisno od tega, za kakšno vrsto pogodbe gre in kje ste zaposleni. Načeloma velja, da financiranje ne sme biti daljše od trajanja pogodbe o zaposlitvi. Če imate torej po pogodbi še 18 mesecev, potem tudi doba financiranja ne more biti daljša od 18-tih mesecev.
Sem upokojen(a) in potrebujem kredit za avto. Koliko ga lahko dobim?
Višina kredita je odvisna od višine vaše pokojnine, eventualnih dodatnih dohodkov (rente, najemnine ...), obstoječih obveznosti (kreditov, poroštev ...) ter vaše starosti. Seveda pa je v prvi vrsti smiselno avto kupiti z lastnim denarjem, če vam položaj to omogoča.
S fantom oba študirava in sva v najemu. Ali lahko namesto tega vzameva kredit?
Če imata oba status študenta, vam banke v tej fazi ne bodo mogle ponuditi stanovanjskega kredita. Obstajajo pa alternativne rešitve, kot je npr. najem kredita s pomočjo staršev ali drugih oseb, ki so v rednem delovnem razmerju.
Potrebujem kredit za izplačilo partnerja - koliko ga lahko dobim?
Višina kredita je odvisna od višine vašega razpoložljivega dela dohodka (dela prihodkov, ki ga je možno obremeniti s kreditom), vaše starosti in načina zavarovanja kredita.
Imam minimalno plačo. Ali sploh lahko dobim kakšen kredit?
Obstajajo banke, ki vam bodo odobrile kredit, a je bolj pomembno, da najprej preverite kako bo to vplivalo na vaš proračun. Takšno zadolževanje je namreč lahko zelo nevarno.
Koliko kredita lahko dobim pri vas in kako to poteka?
Pri nas v podjetju ne nudimo financiranja, temveč svetujemo, kje dobiti najugodnejše financiranje in kako se varno zadolžiti.