LETO 2022 JE BILO KRVAVO.

kako investirati, da bo moj portfelj v zelenem?

Investiranje je tek na dolge proge.
Vmes bodo tudi krvava leta.

TOREK, 24. JANUAR 2023, OB 20. URI 

Zadnja tri leta se investitorji počutijo, kot da so na vrtiljaku. Po tem, ko je leto 2020 zaznamovala koronakriza in močni, a kratkotrajni padci vrednosti praktično vseh naložb, je bilo 2021 nadpovprečno dobro leto. Kdo bi si to mislil v trenutku, ko smo bili vsi zaprti v svoja stanovanja in se je svet ustavil … A veselica je trajala le do novembra 2021, ko so se indeksni obrnili navzdol, kjer so tudi končali leto 2022.

history market2

DONOSNOST

Kakšna je pretekla donosnost nepremičnin in kaj lahko pričakujemo v prihodnje?

pravilA

Kakšen del v našem naložbenem portfelju naj zavzemajo nepremičnine?

pasti

Kako se izogniti nepremičninskim pastem, kot so likvidnost, stroški in davki?

ČE INVESTIRAM

Katere načine investiranja v nepremičnine poznamo in kakšne so prednosti in slabosti?

ČE KUPUJEM

Katere so štiri najpogostejše napake iz prakse pri nakupu nepremičnine?

ČE PRODAJAM

Kako prodati za višjo ceno od oglaševane, tudi če ne gre za vročo lokacijo, kot je Ljubljana?

Leto 2022 je bilo krvavo, še posebej to velja za kriptovalute in popularne tehnološke delnice. V zadnjem času se je veliko “gurujev”, ki so še dobro leto nazaj na ves glas kričali kako vedo, katero delnico ali kriptovaluto izbrati, da bomo na hitro obogateli, potuhnilo in jih ne vidimo več. A pojavili so se spet novi, ki trdijo, da so padci lanskega leta le začetek in da naj se pripravimo na še močnejše padce.

Modri investitorji že dolgo vedo, da če vaš naložbeni portfelj temelji na tem, kako mislite, da bodo indeksi končali konec leta, ste kot investitor obsojeni na neuspeh. 

 Še več, če imate svetovalca ali sledite “guruju”, ki to poskuša storiti, je to velik utripajoč neonski znak z ognjemetom, ki kriči na vas, da je čas, da se obrnete stran. Kako torej investirati, da bo vaš portfelj v zelenem?

Na podlagi ugibanja kaj bo jutri najbolj zraslo in izbiranja posameznih delnic, kriptovalut ipd., je dolgoročno skoraj nemogoče dosegati donose, ki jih ponuja trg. 

Vendar ljudje še vedno svoj denar stavijo na “svetovalce in guruje”, ki jim obljubljajo nekaj, česar tudi najboljši upravljavci na Wall Streetu ne morejo doseči.

Ali to pomeni, da je najbolje denar držati na banki, ga morda investirati v zlato ali kupiti kakšno fizično nepremičnino? 

Ne, saj denar, ki ga večina zasluži ne bo dovolj. Če ga držimo na banki pa zaradi inflacije izgublja vrednost. Tudi če del sredstev namenimo nakupu zlata ali ene fizične nepremičnine, nam to ne zagotavlja, da bomo dosegali donose višje od inflacije. 

Kako torej investirati? 

Zagotovo ne tako, da se vržemo v analize in ves čas namenimo izbiranju najbolj primernih produktov. Najprej moramo razumeti skrivnosti uspešnega investiranja. 

Na tokratnem webinarju bomo med drugim odkrito spregovorili tudi: 

  • Nekateri so še vedno prepričani, da so se v letu 2022 najbolj odrezale nepremičnine in zlato. Pa je to res? 
  • Najbolj so upadle kriptovalute, Bitcoin za kar 65 %! Ali je res najbolje prodati tisto, kar je še ostalo, da ne ostanemo čisto brez, kot pravijo najbolj črnogledi? 
  • Kakšen donos lahko pričakujemo na dolgi rok, če investiramo v eno fizično nepremičnino, zlato ali razpršen naložbeni portfelj?
  • Zakaj ni dovolj, če sledimo nasvetom “guruja” in sami kupujemo indeksne sklade?
  • Kakšen je preizkušen recept, ki tudi ob nekaj krvavih letih zagotavlja, da bo vaš portfelj v zelenem?

KDAJ? TOREK, 24. JANUAR 2023, OB 20. URI

Nasveti in ideje, ki jih boste prejeli, so zagotovo vredni 100 x več kot 29 evrov, kolikor bi morala znašati kotizacija za udeležbo. A ker želimo, da pravočasno izveste, kako naprej, bomo tudi tokrat kotizacijo vsem, ki se boste prijavili do 23. januarja 2023, podarili. 

Ogled webinarja je možen le v živo. 

Posnetek webinarja pa bo na voljo le članom skupnosti MojSkrbnik

 

Torej pohitite in se prijavite še danes s klikom na spodnji gumb PRIJAVI SE ali na strani TUKAJOdprl se vam bo spletni obrazec, po prijavi pa prejmete povezavo do webinarja in možnost vnaprej postaviti vprašanja.

Z NAMI BOsta

MITJA VEZOVIŠEK, MAG.

Mitja Vezovišek, mag., je eden redkih Slovencev, ki so pridobili naziv upravljavec osebnega premoženja. Skupaj s svojim naložbenim timom skrbi za premoženje Slovencev v vrednosti več deset milijonov evrov. Pri tem mu pomagajo več kot 20-letne izkušnje tako osebnega svetovanja, kot podjetništva, širok nabor referenc ter avtorska dela.

žan frangeš, ll.m.

Žan Frangeš, LL.M., je osebni finančni svetovalec in član naložbenega tima svetovalne hiše Vezovišek & Partnerji.
S svojim svežim pristopom in mednarodnimi izkušnjami pomaga pri oblikovanju, pripravi in spremljanju portfeljev ter iskanju novih naložb.

“Izziv današnje družbe: mislimo, da vse vemo.”

#ADIJOFINANČNISTRES

© 2022 VEZOVIŠEK, vse pravice pridržane. Pravno obvestilo.