Finančna mentorica

Finančna mentorica / Partner

Vse v življenju se nam zgodi s prav posebnim namenom. Z namenom, ki nam pokaže čisto novo pot.

Gospa Vezovišek je zelo prijetna oseba. Pri moji izkušnji z njo mi je bil všeč njen človeški pristop. Pripravljena je poslušati in celo deliti kakšno osebno izkušnjo z namenom, da človeku vlije voljo in energijo za boj. Bila je dosegljiva preko elektronske pošte in mobitela v doglednem času, kar mi je veliko pomenilo. Vzela si je veliko časa, tudi izven delovnega dne, da se je posvetila mojim težavam in je imela veliko posluha tudi za moje nihajoče razpoloženje in panične reakcije. Z njenimi nasveti in opravljenim delom sem več kot zadovoljna. Cena za vse kar je naredila ni prav majhna, sploh za človeka, ki je v težavah, a v situaciji kakršni sem bila je bilo vsekakor vredno, da se je vsega namesto mene lotil nekdo, ki ni osebno vpleten in ki ima izkušnje ter znanje. Gospo Ano Vezovišek sem priporočala dalje prijateljem in znancem in kot mi je znano sta dva že bila pri njej na posvetovanju.

Kristina Galun
Komenda

Ko potrebuješ kredit imaš polno aktovko papirjev in na vsako banko se moraš predhodno naročiti. To ti pobere cel kup časa za prazen nič. Ko pa sem pričel sodelovati z go. Vezovišek so se stvari začele odvijati astronomsko hitro in zelo hitro smo prišli do želenih rezultatov. Privarčeval sem tako na času kot na denarju z nižjo obrestno mero. Res toplo priporočam sestanek z g. Vezovišek.

Mitja Hojak
Unikatno oblikovanje in izdelovanje čevljev, Mihoya

Pred meseci sem se oglasil pri ge. Vezovišek s prošnjo, da mi pomaga kot osebi ali podjetju poiskati sredstva za zaprtje kratkoročnih kreditov pri matični banki, ki je z mojim podjetjem pričela ravnati, kot da smo tik pred propadom in je potrebno pobrati kar se še da. Ga. Vezovišek je pregledala naše bilance, poslovanje in dolgoročni koncept podjetja. Dejala je, da ne vidi nič kritičnega in da se bo našlo financiranje. Res je uspelo in ga .Vezovišek je v zelo kratkem času našla banko, ki je bila pripravljena naše kratkoročne obveznosti prefinancirati v dolgoročne. Pri tem moram go. Vezovišek izredno pohvaliti saj je ena redkih bančnic, oziroma podjetnic, ki je videla celotno sliko podjetja in tudi predvidela kakšna bo slika našega podjetja po zaprtju kratkoročnih obveznosti in nastankom dolgoročnih. Če bi takšni strokovnjaki delali v naših velikih bankah, podjetniki ne bi imeli toliko problemov s financiranjem. Žal so takšni strokovnjaki dislocirani iz odločanja, zato je verjetno tudi ga. Vezovišek ubrala pot v podjetništvo. Vsakemu odkrito priporočam njene usluge, saj je človek, ki pove ali bo lahko pomagala ali ne. In če je njeno mnenje pozitivno, si do konca prizadeva izpolniti obljubo.

Igor Štrus
Direktor, Ambient d.o.o.

No, želela sem samo POHVALITI vašo knjigo in vam zaželeti veliko, veliko uspehov, saj se iz knjige da razbrati, da ste veliko sonce za vse ljudi, ki jih srečate na svoji življenjski poti!!! 🙂 Nekje sem prebrala: “Success isn’t just about what you accomplish in your life; it’s about what you inspire others to do.” In to je smisel vaše poti… Ozaveščanje, učenje in pomoč drugim, da spremenijo svoja življenja na boljše! Hvala!!! Vam in vašemu možu 🙂

Neža

Učitelj pride, ko je učenec pripravljen”. Ko bi bili vsi ljudje na svetu taki, kot je ga. Ana Vezovišek, bi imeli raj. Gospa Ana je izredno topla oseba, zna se prilagoditi stranki. Takšen je bil tudi njen odnos do mene, topel, prijazen in seveda strokoven. Z veseljem sem jo in jo še bom priporočala ljudem, če bo prilika.

Darja
Idrija

Storitev iskanja najoptimalnejšega načina financiranja za naš primer je potekala hitro in pregledno. Vse od uvodnega sestanka, iskanja oblike financiranja, pa do končne izvedbe je potekalo gladko. Tok prenosa informacij se je odvijal z veliko hitrostjo, jasne odgovore na vprašanja smo dobivali zelo hitro, ne glede na čas. Sam način podajanja informacij je bil natančen, jasen in pregleden. Tudi v primeru manjšega zapleta je bila zadeva rešena zelo hitro s strani ge. Vezovišek. Profesionalen pristop, iskanje najboljše rešitve in na koncu uspešno zaključeno financiranje so dejstva, ki potrjujejo mojo odločitev za iskanje financiranja preko podjetja Vezovišek & Partnerji, d.o.o..

Družina Lepšina
Ljubljana

Nakup lastne hiše je največji projekt v življenju večine ljudi. Največkrat je povezan s skakanjem od banke do banke in bolj ali manj uspešnim oz. neuspešnim pogajanjem, skritimi pastmi in končnim nezadovoljstvom, in to še preden se vse skupaj okoli gradnje v praksi šele prične. V izogib temu sva se midva po priporočilu odločila za drugačen način – vse skupaj prepustiti nekomu, ki se na to spozna. Že ob prvem srečanju z go. Ano sva z ženo dobila precej več informacij glede skritih pasti in drugih pogojev bank, za katere človek ob odločanju za najem kredita niti ne pomisli. Žal informativni izračuni na spletnih straneh niso vse, kar večina bank zahteva. Ga. Ana nama je predstavila več zelo ugodnih ponudb, ki jih je pridobila in na koncu smo se skupaj odločili, kaj je za naju res najugodneje. Kljub dopustom smo zadevo izpeljali v dogovorjenem roku. Ni potrebno omenjati, da so bili pogoji bank in seveda »pribitek«, za katerega se je izpogajala ga. Ana, precej boljši od tistih, ki sva jih uspela pridobiti sama z ženo. Tako nama je bilo prihranjeno barantanje po bankah, pridobiti sva morala le potrebne dokumente in na koncu podpisati pogodbo. Ob končnem tehtanju stroškov in prihranka pri odločitvi za svetovalca bi se ponovno takoj odločila za nekoga, ki je domač v tem. Prav gotovo bova go. Ano priporočila svojim prijateljem, kar sva v bistvu tudi že naredila

Družina Petrič
Ljubljana

Marsikdo mi je zavidal otroštvo. Vsega smo imeli dovolj, nekaterih stvari celo preveč (na primer hrane, pijače itd.). Starši so me v šolo vozili v prestižnih avtomobilih, oblačili v oblačila priznanih blagovnih znamk, vsak družinski član je imel v sobi televizijo, vsako leto smo bili vse poletje na morju, pozimi pa na smučanju, nikoli mi ni bilo treba varčevati, kreditov nismo poznali … Prav idilično življenje! Pa je bilo res?

Ko sem imela 18 let, me je nekega večera presunil strašen dogodek. Dogodek, ki je zaznamoval moje življenje in je bil posledica alkohola… Tisti večer sem morala zapustiti hišo, v kateri sem preživela otroštvo, in svoje najbližje. Vse kar sem vzela s seboj, so bila le nujna oblačila. Tako sem v trenutku ostala brez vsega, in to le zato, ker je nekomu alkohol pomenil več kakor lastni otroci. Takrat sem prvič občutila kako tanka je meja med »bogatim« in »revnim« ali še huje »osiromašenim«.

Takoj sem si morala poiskati delo prek študentskega servisa. Opravljala sem različna priložnostna dela, dokler nisem zašla na pot, ki me je pripeljala v banko. Kljub vsakodnevnemu osemurnemu delovniku sem našla čas in energijo še za študij – z dvoletno zamudo, ampak vendar. Prva ovira s katero sem se morala spopasti, ko sem začela študirati, je bila, da nisem imela računalnika. Spraševala sem se: Kako bom delala seminarske naloge? Tako sem se odločila za svoj prvi večji nakup, takrat v vrednosti 400.000 tolarjev. Računalnik sem kupila na deset obrokov. Ti obroki so me vsak mesec zelo boleli in samo čakala sem kdaj jih bo konec. Vsak mesec sem črtala in štela, koliko jih še ostane. Pa jih je bilo “samo” deset … Vse kar sem imela pred očmi so bile mesečne obveznosti in nobene posebne koristi od računalnika. Nenadoma mi je bilo nakupa žal, saj bi lahko seminarske naloge delala v knjižnici. In tako prihranila… Po štirih letih dela v banki sem  začela iskati nove izzive. Enega sem našla v takratni Svetovalni skupini Individa, kjer sem se kmalu tudi zaposlila.

Prva zaposlitev… Juhu! In kmalu seveda prvi limit, prva kreditna kartica in prvi kredit za avto. Zakaj pa ne? Saj sem kreditno sposobna! Imam službo za nedoločen čas!  Tega ne bom nikoli pozabila… Vse kar mi je po nekaj mesecih ostalo, so bile nove mesečne obveznosti v višini 345 evrov in športni avto s 17 »colskimi« gumami, ki mi je pomenil samo strošek in nobenega luksuza. Še več. Prav pazila sem, kam se peljem, da nebi porabila preveč bencina! Avto je namreč porabil 9,3l/100 km, še vedno imam v glavi. Grozno! In limit! Kako se ga znebiti? Zašla sem v začaran krog. In kar je najhuje, ko sem hotela prodati avto, ga ni nihče hotel kupiti. To me je presenetilo. Pa tako lep je bil… Ja, lep. Samo na to sem se ujela. Kje pa je ekonomičnost, varnost itd.? No, danes zelo dobro vem, kakšen mora biti avto. V podjetju, v katerem sem bila zaposlena, sem se začela spogledovati z različnimi finančnimi produkti od vzajemnih skladov in zavarovanj do vrednostnih papirjev, kreditov itd. Največje zanimanje so v meni vzbudili ravno slednji – krediti.

Nisem točno vedela na osnovi česa banka neki kredit banka odobri in drugega ne. Zakaj nekateri upoštevajo malico in prevoz ter drugi ne? Kako banka ugotovi koliko je nekdo resnično kreditno sposoben? To me je začelo motiti. Želela sem odgovore na vprašanja. In edina rešitev je bila, da kariero nadaljujem v banki.

V banki sem se specializirala na področju financiranja fizičnih in pravnih oseb. V samem delu sem zelo uživala, saj se je velikokrat izkazalo, da je ravno poznavanje obeh področij optimalno za stranke. In vse bi bilo krasno, če nebi vse pogosteje k meni pričele prihajati stranke z dvema, tremi ponudbami in me spraševale: »No, kolikšen je vaš najnižji pribitek? Najboljša ponudba, ki jo imam je 1,90%?« Joj, kako grozno! Prijela sem ponudbe, gledala tiste številke, jih primerjala in ves čas razmišljala: »Kako naj jih sedaj prepričam, da smo mi boljši, če pa trenutno nismo najbolj ugodni? Kateri so tisti argumenti s katerimi jih lahko prepričam? Naj jim rečem, da obrestna mera ni tako pomembna ali pa morda, da so »naša« zavarovanja, ki jih morajo skleniti bolj primerna kot pa zavarovanja »sosedov«?« Verjemite, ni lahko, ko se človek želi izkazati pred delodajalcem. Takrat marsikdo nehote prestopi mejo etičnosti. Tisto mejo, ko ve da bo, v kolikor bo stranka sklenila življenjsko zavarovanje, kljub temu, da ga že ima, kredit odobren. Se sliši grozno? Ja, meni je bilo to tako grozno, da sem pričela razmišljati kako bi lahko to spremenila? Kako bi lahko bila etičnost na prvem mestu? Prišla sem do ugotovitve, da je rešitev samo ena…

V banki sem dala odpoved. Marsikdo me je takrat vprašal: “A si nora? Šla boš iz banke? Iz tako varnega okolja? In to ravno v času največje krize?” Ja, šla sem iz banke. Stopila iz varnega zavetja in šla novim izzivom naproti. Pričela sem ljudi izobraževati na področju financiranja in osebnega proračuna, opozarjati kje vse se skrivajo pasti in kako lahko tudi s kreditom prihranijo! Ja, prihranijo! Ko sem pričela delati analize ponudnikov financiranja nisem mogla verjeti  številkam. V povprečju so razlike do 10%! Sedaj si pa predstavljajte, da najamete 100.000 € kredita. Vam bi bilo vseeno, če ga preplačate za 10.000 €? Predvidevam, da ne. In kar je pomembneje od številk, zadolžiti se moramo varno, poskrbeti moramo za svojo prihodnost, prihodnost svojih otrok!

Dnevno se srečujem z zelo žalostnimi zgodbami, ko ljudje ne morejo več odplačevati dolgov, ko svojim otrokom ne morejo več plačati malice v šoli… Zelo boleče! Vprašam jih kako je prišlo do tega? Kje se je zalomilo? In kaj ugotovim? Živeli so preko svojih zmožnosti! Lahko bi rekli, da podobno, kot jaz. Začelo se je z limitom in kreditno kartico, saj je to najbolj enostavno in poceni (no, jaz sem mislila tako). Nadaljevalo se je z enim, drugim, tretjim kreditom. In še ni bilo konec. Za piko na i so si denar začeli izposojati še od »nepravih« institucij. Ni šlo v nedogled, ker ne gre. Vsi ti ljudje so občutili kako tanka je linija med »bogatim« in »revnim«, tako kot jaz, vendar na drugi način. Kateri je hujši? Osebno ne zamenjam svojega življenja, saj brez teh življenjskih izkušenj nebi bila tam kjer sem – na vaši strani, strokovno in neodvisno vam v pomoč!

Finančna mentorica, specialistka za financiranje in osebni proračun, ki že več kot 23 let uspešno deluje in svetuje o financah. V svetu bančništva in poslovanja z osebnimi financami je namreč dejavna vse od leta 1999. Leta 2009 je diplomirala na Fakulteti za management Koper z zaključnim delom ‘Vloga osebnega bančnika v Sloveniji’.  Med visokokvalificirane specialiste jo uvrščajo raznolike izkušnje, visoka izobraženost in specializacija iz financiranja in svetovanja.

Ana Vezovišek že dolgo ni več novo ime, ki se pojavlja v zvezi z osebnim proračunom. V zadnjih letih jo lahko spremljamo prek številnih avtorskih člankov, komentarjev in intervjujev v medijih in pri izvajanju delavnic, seminarjev in predavanj o osebnih financah. Že vrsto let se uspešno uveljavlja kot zaupanja vredna svetovalka, ki se svojim strankam posveča individualno. Zanje izdela osebni načrt financiranja in jih varno, mimo pasti, vodi do realizacije njihovih ciljev. Slovi kot odlična poznavalka bančnega sektorja z razvejano mrežo povezav na celotnem finančnem trgu. Odlikuje pa se tudi po izredno dobrih organizacijskih sposobnostih in komunikacijskih veščinah.

V zadnjih letih se je še posebej uveljavila kot prvi finančni coach v Sloveniji, ki ljudem z individualnim pristopom pomaga poiskati pravi način ravnanja z denarjem, jim pokaže čim krajšo pot iz dolgov in jih opremi z znanjem o osebnem oziroma družinskem proračunu.

Magistrski študij je zaključila z nalogo z naslovom ‘Vpliv finančne pismenosti na zadolženost posameznika v Republiki Sloveniji’. S tem je svoje znanje še nadgradila in se v celoti posvetila iskanju optimalnih rešitev financiranja svojih strank, prijateljev in znancev. To je tudi glavni razlog, zakaj se je Ana Vezovišek preselila v svet neodvisnega “bančništva”. Neodvisnost ji pomeni ustvarjalnost, samostojnost, združevanje različnih svetov in končno tudi nekaj novega, nekaj drugačnega v finančnem poslovanju, nekaj česar do zdaj v Sloveniji še nismo poznali.

Potrebujete dodatno financiranje večjega projekta oziroma nepremičnine in imate ob tem nešteto vprašanj? Želite vedeti, kje lahko dobite želeni znesek in koliko boste za to plačali? Ali res poznate svoje osebne finance, svoj mesečni proračun? Če samo pomislite, koliko ponudnikov financiranja je na tržišču in koliko različnih informacij je o tem … Kako naj se človek znajde? Tukaj vstopi Ana Vezovišek s svojim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami. Pomagala vam bo pripraviti individualni načrt financiranja in namesto vas uspešno krmarila mimo finančnih čeri ter poskrbela, da se boste zadolžili varno in z najmanjšimi stroški!