KOLIKO VAS ZARES STANE VAŠ JEKLENI KONJIČEK?

Statistični urad RS je pred kratkim objavil sveže podatke o stanju avtomobilov na slovenskem trgu – konec leta 2022 je bilo pri nas vseh registriranih osebnih avtomobilov okoli 1,2 milijona, kar je 2 % več kot leto prej. Najbolj presenetljiv podatek je gotovo povprečna starost osebnih avtomobilov. V tem trenutku vozimo avtomobile, ki so v povprečju stari 10,9 let. 

In koliko nas v povprečju stanejo? 

Glede na to, da naj bi bili avtomobili parkirani kar 95 % naše življenjske dobe zelo veliko.

Ali je tudi pri vas tako, lahko zelo hitro preverite s kalkulatorjem, ki smo ga pripravili za vas. Ne samo, da boste na koncu izvedeli ali ste znotraj priporočljivega okvirja, izvedeli boste tudi, kakšen avto si v resnici lahko privoščite.

Kliknite NA GUMB in preverite svoj rezultat

⬇⬇⬇

KOLIKO SI V RESNICI LAHKO PRIVOŠČIMO ZA AVTO NA MESEC, VAM BO NA KONCU RAZKRILA:

Ana Vezovišek, finančna mentorica, ki dnevno spremlja proračune številnih Slovencev in Slovenk.  Zaradi dolgoletnih izkušenj (več kot 22 let) na tem področju zelo dobro ve, katere so najpogostejše napake, ki jih delamo pri upravljanju osebnega proračuna. 

Ugotavlja, da med ljudmi velja splošno prepričanje, da upravljanje denarja pa res ni posebna znanost, a praksa kaže popolnoma drugačno sliko. Navadno “pademo” ravno pri osnovah in stresni test proračuna nam to kaj hitro pokaže.

Sicer je pa Ana Vezovišek magistrirala na temo vpliva finančne pismenosti na zadolženost posameznika in je avtorica več knjig s področja osebnih financ in sicer: 

  • Na pomoč! Kako naj ravnam z denarjem? 
  • Anini finančni recepti za dobro finančno kondicijo
  • Adijo, finančni stres! 
  • Na pomoč! Kako naj otroka naučim ravnati z denarjem?
 
Več o Ani si lahko preberete TUKAJ.

 © 2023 VEZOVIŠEK & PARTNERJI. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo.