ste pripravljeni na

UPOKOJITEV
PO vaši MERI?

preverite s pomočjo izračuna!

Poletje je čas sanjarjenja, razmišljanja o lepšem, boljšem življenju … O tistem delu, ko bomo imeli več časa za preživljanje z družino, poležavanje, raziskovanje sveta, predvsem pa manj dela. To je čas, ko se nam pogosto prikradejo misli, kdaj bomo končno dočakali upokojitev in ob tem upali, da bo to dovolj kmalu, da bomo imeli še vedno vso to energijo, voljo in željo po življenju, ki jo imamo danes.

Ko razmišljamo o redni pokojnini, sploh, če smo od nje oddaljeni še nekaj desetletij, to res ni najbolj mamljiva misel. AMPAK! Predstavljajte si, da vam ne bi bilo treba več delati za denar in bi se lahko upokojili takrat, ko bi si to sami želeli.

Koliko denarja mesečno bi potrebovali? Za vas smo pripravili izračun, ki vam bo povedal, kako velika mora biti vaša naložbena vreča, da vam bo takšno življenje tudi omogočeno. Izpolnite kalkulator spodaj, napišite svoj najboljši e-naslov in preverite, koliko vas loči do brezskrbnega “upokojenskega” življenja. 

AKTUALNE VSEBINE

JE 250.000 € DOVOLJ, DA SE LAHKO upokojim pri 65 letih?

Čeprav 250.000 € zveni kot veliko denarja, se lahko hitro porabi, če ne načrtujete skrbno. Pri upokojitvi je pomembno, kako dolgo morate živeti od svojih prihrankov. Upokojitev pri 65 letih pomeni, da boste morda morali živeti od svojih prihrankov 30 let ali več ...

če se želim upokojiti pri 55-ih, koliko denarja potrebujem?

Predčasna upokojitev je želja mnogih, ki želijo uživati v zasluženem oddihu že v zgodnjih letih. A koliko denarja bi v resnici potrebovali, če bi se želeli upokojiti pri recimo 55-ih letih in si zagotoviti minimalen ali vsaj povprečen življenjski standard?

Kdaj se bomo upokojili, je odvisno od najmanj treh dejavnikov ...

To je odvisno je od mnogih dejavnikov, vključno z življenjskim slogom, zdravstvenim stanjem in pričakovano življenjsko dobo. Vendar pa lahko, ob upoštevanju statističnih podatkov o minimalnih in povprečnih življenjskih stroških v Sloveniji, določimo smernice.

KNJIGE, KI VAM BODO POMAGALE
DO VAŠIH CILJEV!

Pokojnina je nekaj, na kar večina ljudi, ki so še aktivno zaposleni, ne upa niti pomisliti. Vedo, da bo nizka, ne vedo pa, kaj morajo narediti, da bodo lahko obdržali življenjski standard, ki so ga vajeni.

ANA IN MITJA VEZOVIŠEK

© 2023 VEZOVIŠEK, vse pravice pridržane. Pravno obvestilo.