vezovišek in partnerji

 WEBINAR 

Inflacija na pohodu – kam z denarjem?
V kripto, zlato, nepremičnine ali delnice?

Mitja Vezovišek, mag. in Matjaž Drobnič, MBA

KDAJ?
Četrtek, 10. junij 2021, ob 20. uri 

V začetku leta 2020 smo imeli Slovenci na bankah 20 milijard evrov. Kljub temu, da so bile obrestne mere že takrat negativne, imamo dobro leto kasneje na bankah kar 23 milijard evrov

Vmes se je zgodila koronakriza in marca 2020 smo doživeli najhitrejši upad vrednosti delnic v zgodovini, -20 % v samo 22 dneh, do dna pa kar -35 %Močno je upadla tudi vrednost nepremičnin, na začetku pa tudi zlata in kriptovalut. 

A kakor hiter in globok je bil padec, tako močan je bil odboj …

Če bi povprečen Slovenec investiral v ustrezno razpršen portfelj v začetku leta 2020, bi le 15 mesecev kasneje, kljub koronakrizi, ustvaril 17,4 % donosa. Na 20 milijard evrov to pomeni 3,5 milijarde evrov donosa! Ker je denar obdržal na banki, mu je inflacija dejansko zmanjšala kupček denarja.  

Tipičen portfelj, ki ga je sestavil naš naložbeni tim, je v tem času iz 100.000 evrov narasel na 117.434 evrov. Pri tem pa je še bolj pomembno to, da je zaradi aktivnega spremljanja in prilagajanja portfelj z rebalansi dosegel še za 2,81 odstotne točke višji donos, hkrati pa je največji padec na kvartalno ravni, v času najhujšega upada vrednosti delnic, znašal manj kot 10 %, kar je razvidno iz spodnjega grafa. 

Vezovišek & Partnerji

Med drugim bomo na webinarju spregovorili o: 

  • aktualnih ekonomsko – političnih dogajanjih, ki bodo vplivala na gibanje finančnih trgov, 
  • nakupnih navadah globalnega potrošnika po pandemiji in kako se te spreminjajo,
  • globalni inflaciji ZA in PROTI (napovedi centralnih bank),
  • vlogi centralnih bank in obrestnih merah, 
  • o bančnih depozitih v obdobju povišane inflacije,
  • vplivu višjih obrestnih mer na podjetja (neposredno in posredno),
  • naložbeni strategiji v obdobju povišane inflacije in hitrega gospodarskega okrevanja (vpliv na naložbe), 
  • okrevanju globalnega gospodarstva,
  • tem, kako tudi vi lahko pridete do takega portfelja

“Risk comes from not knowing what you’re doing.” Warren Buffett

Pomembno!

Znanje, ki ga bomo predali na tem webinarju, je običajno dostopno samo naročnikom storitve MojSkrbnik ali slušateljem plačljivih seminarjev. Ker pa je to tema in znanje, ki bi ga morali imeti vsi, želimo, da so informacije iz prve roke dostopne tudi drugim.

MITJA VEZOVIŠEK, mag.

Je ustanovitelj uspešne finančne svetovalne hiše in startup podjetja ter eden redkih Slovencev, ki so pridobili naziv upravljavec osebnega premoženja. Več kot 18 let izkušenj na področju osebnega finančnega svetovanja, podjetništva, širok nabor referenc ter avtorska dela ga umeščajo na vodilno mesto med strokovnjaki za osebne finance v Sloveniji. Več …

MATJAŽ DROBNIČ, MBA

Je skrbnik portfeljev in ključni član naložbenega tima svetovalne hiše Vezovišek & Partnerji. Matjaž je oseba, ki ve vse in še več o dogajanju na trgih in sestavi portfeljev, saj dnevno spremlja, analizira in prenaša svoja znanja na stranke in osebne finančne svetovalce. Več o Matjažu si lahko preberete na povezavi tukaj

Kaj o nas pravijo drugi?

Najlepša hvala za zelo razumljiv in navdihujoč webinar!

– Erika, Idrija

Glede vaših storitev in upravljanja mojih osebnih financ, lahko samo pohvalim! Seveda bi si želel večjih donosov, vendar se zavedam, da ni vse odvisno od vas. Želim si, da tudi naprej optimalno skrbite za moja finančna sredstva. 

Vojko Kozorog

Pozitivno je, da ne obljubljate neralnih donosov oziroma opozorite na tveganja naložb, ki potencialno prinašajo večje donose. Pozitivna je tako izkušnja s komuniciranjem preko portala Moj skrbnik, kot tudi celovita storitev v sklopu premium računa.

Edvard Šimec

Ekipa Vezovišek, vsa čast za webinar “common sense”.

– Jani

Srečanje je bilo zelo poučno z veliko informacijami o osnovah finančne pismenosti, pristop profesionalen, vzdušje sproščeno in zelo domače. 

Milan, Kranj

Sem dolgoletna stranka gospoda Mitje Vezoviška in njegove ekipe, kar dokazuje moje zaupanje in zadovoljstvo. Varčujem predvsem za čas upokojitve. Storitev MojSkrbnik s Premium aranžmajem mi omogoča, da je vodenje moji financ opravljeno strokovno in kakovostno, čeprav se sama nimam časa ukvarjati z njimi. K sodelovanju z ekipo Vezovišek & Partnerji sem pred leti pritegnila tudi moža, ki je danes prav tako stalna stranka. 

Bojana Boh Podgornik

Webinar bo v četrtek, 10. junija 2021, ob 20. uri. Prijavite pa se s klikom na spodnji gumb PRIJAVA ali na strani TUKAJ. 

Odprl se vam bo spletni obrazec, po prijavi pa boste prejeli povezavo do webinarja in možnost, da nam zaupate vaše izkušnje ter nam vnaprej postavite vprašanja.

Se vidimo kmalu!

 

 

© 2021 VEZOVIŠEK, vse pravice pridržane. Pravno obvestilo.