VP-logo bel

brezplačni webinar

Finančni trgi 2024

kako investirati, da bo portfelj v zelenem?

Ključne informacije, ki jih
boste pridobili

Ključne informacije, ki jih boste pridobili

Strateško razumevanje trgov

Razložili bomo ključne trende in dejavnike, ki bodo v letu 2024 vplivali na kapitalske trge, s poudarkom na tem, kako prepoznati priložnosti in se izogniti pastem.

Prilagojene investicijske strategije

Predstavili bomo različne investicijske strategije, prilagojene trenutnim tržnim razmeram in prihodnjim napovedim, s ciljem, da maksimizirate donosnost svojega portfelja.

Upravljanje  tveganj

Obravnavali bomo tehnike in orodja za učinkovito upravljanje tveganj, ki so ključna za ohranjanje stabilnosti portfelja v nestabilnih časih.

Dolgoročno načrtovanje

Osredotočili se bomo na razvoj dolgoročnih investicijskih strategij, ki bodo podpirale trajnostno rast vašega portfelja, ne glede na tržne spremembe.

 Izvedeli boste, kako prilagoditi portfelj,

da bo 2024 za vas donosno leto.

Odgovorili bomo na najbolj vroča vprašanja ta hip

Z vami bo
naš naložbeni tim

Mitja Vezovišek

Upravljavec osebnega premoženja
Je eden redkih Slovencev z nazivom upravljavec osebnega premoženja z več kot 20 let izkušenj na področju finančnega svetovanja.Z ekipo skrbi za premoženje, vredno več deset milijonov evrov.
Več

Žan Frangeš

Osebni finančni svetovalec
Žan Frangeš, LL.M., je osebni finančni svetovalec in član naložbenega tima svetovalne hiše Vezovišek & Partnerji.
S svojim svežim pristopom in mednarodnimi izkušnjami pomaga pri oblikovanju, pripravi in spremljanju portfeljev ter iskanju novih naložb.
Več

Matjaž Drobnič

Skrbnik portfeljev
Skrbnik portfeljev in ključni član naložbenega tima svetovalne hiše Vezovišek & Partnerji. Matjaž je oseba, ki ve vse in še več o dogajanju na trgih in sestavi portfeljev, saj dnevno spremlja, analizira in prenaša svoja znanja na stranke in osebne finančne svetovalce.
Več

Več infomacij
o webinarju

Naše webinarje redno obišče več kot 1560 vlagateljev. 

Kapitalski trgi v preteklih štirih obdobjih, v letu po prenehanju dvigovanja obrestnih mer, beležili občutno rast. Čeprav s popolno gotovostjo ne moremo napovedati, da se bo ta trend ponovil, nas statistika in zgodovina opogumljata, da je rast možna, čeprav je odvisna tudi od drugih dejavnikov …

ČE INVESTIRAM

Katere načine investiranja v nepremičnine poznamo in kakšne so prednosti in slabosti?

ČE KUPUJEM

Katere so štiri najpogostejše napake iz prakse pri nakupu nepremičnine?

ČE PRODAJAM

Kako prodati za višjo ceno od oglaševane, tudi če ne gre za vročo lokacijo, kot je Ljubljana?

Optimizem in stabilnost, ki sta v zadnjih letih zaradi naraščajoče inflacije in posledičnega zviševanja obrestnih mer centralnih bank manjkala, sta se vrnili. A med vlagatelji obstaja nekaj zaskrbljenosti glede napovedi podjetij in korporacij, ki so napovedali možno poslabšanje poslovanja. Dolgotrajno povišane obrestne mere in višji stroški poslovanja bi namreč lahko vplivali na rezultate podjetij.

A novi dvigi obrestnih mer niso več glavna skrb analitikov in vlagateljev. Trenutno se na radarju pojavljajo špekulacije o možnem začetku zniževanja obrestnih mer, kar bi še dodatno spodbudilo rast na kapitalskih trgih. Najbolj drzni napovedujejo začetek zniževanja že v marcu letošnjega leta. 

Za nas, vlagatelje, je ta trenutek najboljša strategija uživati v trenutnih optimističnih razmerah. Po dolgem obdobju negotovosti in preizkušenj si to nedvomno zaslužimo. 

Kljub temu pa ne smemo pozabiti, da nas zgodovina uči o hitrih in nepredvidljivih spremembah razmer na trgih. Zato je modro biti vedno pripravljen na morebitne obrate, hkrati pa izkoristiti trenutke brezskrbnosti, ko se ti ponudijo.

Kaj nas torej čaka v letu 2024? 

O tem, kakšne so napovedi, kaj kažejo zgodovinska gibanja in še več, bomo spregovorili na webinarju, kjer bomo med drugim pogledali tudi, kako je šlo v preteklem letu posameznim naložbenim razredom, kot so delnice, obveznice, plemenite kovine, nepremičnine in podobno.