Delavnica za ženske: Postavi si močne finančne temelje!

“Delavnica za ženske: Postavimo si močne finančne temelje” ni le dogodek, ampak je izkustvo, ki ga je navdihnila skupnost naših strank, sledilk in vseh tistih željnih bogatitve svojega finančnega znanja. Z velikim ponosom smo 12. marca odprli vrata našega izobraževalnega prostora FinPlac, kjer je priznana finančna mentorica Ana Vezovišek z izjemno strastjo ženskam delila svoje znanje in izkušnje.

"Vzdušje je bilo nadvse prijetno ... Prevzela me je pozitivna energija, ki sem je bila deležna pri vas na delavnici. Hvala vsem!"

Z zavedanjem, da je prava vrednost v osebnem pristopu in poglobljenem razumevanju vsake udeleženke, smo se odločili za intimno okolje z omejenim številom mest. To nam je omogočilo, da smo vsaki udeleženki zagotovili prostor za rast, učenje in razvoj individualnih finančnih strategij, ki odražajo njene življenjske cilje in sanje. V Vezovišek & Partnerji smo predani načelu, da vsaka stranka zasluži individualno obravnavo. Verjamemo, da so finančne zgodbe tako edinstvene kot življenjski cilji, ki jih zasledujemo – in prav tako morajo biti personalizirane rešitve, ki jih ponujamo.

Čarobni prostori FinPlaca: tam, kjer sanje dobijo krila

Dogodek je potekal v čarobnih prostorih FinPlaca, v Kristalni palači v Ljubljani, kjer vlada posebna energija. To so tisti prostori, v katerih začutimo, da zmoremo uresničevati svoje sanje in da smo vredni sanjati.

Da bi še dodatno obogatili to izjemno atmosfero, smo poskrbeli za posebno razvajanje. Naše obiskovalke so bile deležne izbrane ponudbe domačih sladic, ki so ne samo razvajale brbončice, ampak so tudi nudile sladko spodbudo duha med večurnim predavanjem.

Praktično raziskovanje finančnih prepričanj in navad

Delavnica za ženske je bila zasnovana tako, da se je osredotočala na temeljito pregledovanje in preoblikovanje našega odnosa do denarja. Udeleženke so se soočile s svojimi osnovnimi prepričanji o financah, razkrinkale morebitna škodljiva razmišljanja in jih nadomestile z zdravimi pristopi. Razpravljale smo o tem, kako nezavedno zapravljamo denar in kako se naše finančne navade odražajo v našem vsakdanjem življenju.

"HO-ČE-MO VEČ (delavnic)"

Teme, ki smo se jih dotaknili, so pretresala naša osnovna prepričanja o denarju, izzvala naša kvarna prepričanja in spodbujala k zdravim prepričanjem. 

Na plano smo zbezale svoje kvarne navade in ozavestile, kje vse denar odhaja nevede in nehote. 

Vse to pa je bila priprava za to, da se spoznamo z novimi navadami in pripravimo na spremembo v življenjskem slogu: kako se pogovarjamo o denarju s partnerjem, kako nadzorujemo proračun, kako ga načrtujemo …

Vsa ta spoznanja so služila temu, da vzpostavimo nadzor nad svojimi financami. To je namreč nemogoče doseči, če ne pogoltnemo nekaj grenkih resnic o sebi in o svojih financah ter se sprijaznimo s tem, da je potrebno usvojiti nove navade, ki morajo postati sedaj del našega vsakdana.

Uvajanje Sistema 3-VD v finančno upravljanje

V drugi polovici delavnice smo se poglobili v praktično uporabo našega inovativnega pristopa, znanega kot Sistem treh vreč denarja (Sistem 3-VD). Ta sistem ne le da poenostavlja upravljanje osebnih financ, ampak tudi zagotavlja trdno osnovo za oblikovanje prvega resnega finančnega načrta. Skozi različne vaje smo raziskovali orodja in metode, ki so ključne za integracijo tega sistema v naše vsakdanje življenje.

"Hvala za čudovito predavanje in sladice. Z veseljem bi naslednjič napotila na delavnice svoji hčeri in moža. Tudi moškim ne bi škodilo."

S tem smo se naučili spraviti svoje finance v red in ustvariti prave pogoje za to, da smo dovolj (finančno) zreli za svoj prvi pravi finančni načrt.

Po tako temeljiti delavnici so nekatere slušateljice prvič v življenju tudi začutile potrebo po finančnem načrtu, vsem pa je postalo kristalno jasno, da finančni načrt ni preprost seznam želja, ki ga poskušamo realizirati s pomočjo pozitivnega razmišljanja in intuitivnega finančnega upravljanja.

Skupnost in podpora: ključ do uspeha v finančni neodvisnosti

Naše srečanje smo zaokrožile z močnim občutkom skupnosti, ki se je gradil skozi izmenjavo izkušenj, izzivov in življenjskih zgodb.

"Hvala za čudovito predavanje in sladice. Z veseljem bi naslednjič napotila na delavnice svoji hčeri in moža. Tudi moškim ne bi škodilo."

Pogosto se v družinah znajdemo v finančnih vlogah, ki prinesejo neskončen tok manjših, a pomembnih odločitev – od organizacije gospodinjskih stroškov do nakupa prehrane in oblačil. Te vsakodnevne naloge lahko hitro zakrijejo pravo sliko o tem, koliko pravzaprav stroški znašajo in koliko organizacijske spretnosti ter finančnega načrtovanja je potrebnega, da ostanemo finančno učinkoviti.

Delavnica je osvetlila, kako te “majhne” naloge razkrivajo skrite talente za upravljanje z družinskim proračunom, ki pa brez celovitega pristopa k financam lahko pripeljejo do finančne stagnacije ali celo regresije. Spoznale smo, da kljub skrbni rabi sredstev brez prave strategije lahko končamo brez opaznega finančnega napredka.

Moč spremembe in pot naprej

Zavedanje, da so nekatere naše dolgoletne navade in prepričanja o denarju korenito vplivala na naše finančno stanje, nam je odprlo oči. Prav tako je postalo jasno, kako pomembno je v procesu uvajanja življenjskih sprememb imeti ob sebi mentorja, ki je že prehodil to pot, in skupnost žensk, ki se soočajo s podobnimi izzivi. Ta občutek pripadnosti in razumevanja ponuja neprecenljivo podporo in motivacijo za tiste, ki so se odločile za finančni preobrat.

"Za vas si želim, da najdete tisto delo, v katerem res uživate. Ker to vam bo prineslo več denarja. In dokler ne pride, se morate naučiti delati z denarjem, ki ga imate."
- Ana Vezovišek

Delavnica je bila več kot le učna ura; bila je preobrazba, ki je vsaki udeleženki ponudila nova orodja, znanje in predvsem moč za reševanje finančnih izzivov.

“Zmorem vse!” ni samo fraza, ampak odmevna resnica, ki jo je vsaka od nas odnesla s seboj. Ta močna mantra nas spominja, da smo, ko smo opremljene z ustrezno podporo, znanjem in orodji, resnično sposobne oblikovati svojo finančno prihodnost na bolje.

Torej, stopimo skupaj in zgradimo močnejšo, bolj osveščeno in finančno neodvisno prihodnost – za nas in za generacije žensk, ki prihajajo za nami.

DOVOLJ JE BILO ŽIVOTARJENJA OD PLAČE DO PLAČE

Prijavi se na finančni izziv za fit 2024 in 7 dni zapored boš vsak dan v nabiralnik prejela recepte za konkretne finančne korake, ki ti bodo pomagali izboljšati finančno sliko in zgraditi finančno kondicijo.

DOVOLJ JE BILO ŽIVOTARJENJA OD PLAČE DO PLAČE

Prijavi se na finančni izziv za fit 2024 in 7 dni zapored boš vsak dan v nabiralnik prejela recepte za konkretne finančne korake, ki ti bodo pomagali izboljšati finančno sliko in zgraditi finančno kondicijo.
Kdor deli, znanje podari.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp