Podjetništvo in podjetje: Rezerva tudi na poslovnem računu (2. del)

Vas zanima, kako lahko vaš posel postane še uspešnejši? Ana Vezovišek je v reviji Delo razkrila ključne napotke za učinkovito poslovanje in vodenje podjetja. Preberite si jih!

Kaj spremeniti za še uspešnejši posel?

Za moške:

  1. Ne živite v oblakih.
  2. Včasih je treba priznati, da niste na vseh področjih najboljši in se je bolje po nasvet obrniti na strokovnjaka.
  3. Poiščite pomoč. Če se znajdete v administraciji, prosite koga v družini ali zunaj, da vam priskoči na pomoč, saj se boste tako lažje posvetili strankam.
  4. Pogovarjajte se s partnericami. Prav je, da vedo, koliko dohodkov morate generirati, da plačate zaposlene, povejte, če ste se zadolžili. Če bo na banki podpisala poroštvo za posojilo, mora vedeti, ali je podjetje v težavah. Ne dovolite, da družina zaradi tega zaide v finančne težave.

poslovanje

Za ženske: 

  1. Upajte si postaviti realno ceno. Takšna, kot bo vaša prva stranka, bodo tudi ostale.
  2. Bodite samozavestne in si zaupajte. Če v vas verjamejo drugi, sami pa ne, to ni dovolj.
  3. Informirajte se. Prav je, da ste striktne in se držite pravil, vendar je smiselno, da preverite tudi detajle. Tako boste lahko prihranile.

V prvem delu prispevka Podjetništvo in podjetje: Rezerva tudi na poslovnem računu (1. del) si lahko preberete o začetnih korakih uspešnega vodenja podjetja. V prispevku smo navedli tudi nekaj ključnih nasvetov, ki jih morate upoštevati, ko se odločate za ustanovitev podjetja.

Pripravila: Milka Bizovičar, Delo