Srednješolec prosil za pomoč staršem

Ne zgodi se prav pogosto, da za pomoč svojim bližnjim prosijo najstniški otroci, a pred časom je Ano Vezovišek presenetil Matija. Gre za srednješolca, ki se dobro zaveda, da je že za njegovo »brezplačno« šolanje treba imeti denar – za dijaški dom, šolske potrebščine, hobije. »Imam tudi bratca in sestrico in tudi onadva potrebujeta kaj zase,« je zapisal v sporočilo.

Kar je bistvo, na nas se je obrnil, ker si želi, da bi bile finance njihove družine urejene. Zdi se mu, da starši ne zaslužijo tako malo, a so vseeno vedno brez denarja. »Res je, da so gradili hišo, ampak to še ni razlog, da so vedno v kreditih in si ne moremo privoščiti poletnih počitnic,« še dodaja Matija.

Ko dobim pismo otroka …

… mi je težko pri srcu, mu je v odgovor zapisala Ana Vezovišek. Finančna coachinja s čutom za sočloveka, ki vedno znova išče načine, kako ljudem pomagati na pot do urejenih osebnih financ. »Najpomembneje je, da se zavedate, da nihče od otrok ni kriv za finančni položaj, v katerem ste se znašli. Vaše bivanje v dijaškem domu, šolske potrebščine in nogomet zagotovo niso razlog za življenje s krediti. To je preprosto način življenja, ki so ga izbrali vaši starši, ki morda nikoli niti niso poznali drugačnega življenja.«

Čas je za popolno finančno preobrazbo!

Dejstvo je, da vzorce pogosto prevzemamo od svojih staršev in težko je spremeniti nekaj, kar je v nas zakoreninjeno. A se da, s pravim pristopom in seveda veliko pomoči. Zato se je Ana Vezovišek skupaj z ekipo odločila, da leto 2018 posveti ljudem, natančneje desetim posameznikom ali družinam, ki jim bo pomagala do popolne finančne preobrazbe. O projektu, ki se ga je lotila skupaj z Zavodom Vem, da ne vem, si več lahko preberete TUKAJ.

Pa vi, menite, da potrebujete popolno finančno preobrazbo ali pa je med vami kdo, ki jo? Posredujte mu informacijo in ga spodbudite k prijavi. Časa ima še do 18. februarja 2018! VEČ …