Znaki, ki kažejo, da ne boste nikoli premožni

Kot pravi milijonar Steve Siebold, ki si je bogastvo ustvaril sam, imamo nasprotno z vsesplošnim prepričanjem vsi enako možnost, da si pridobimo bogastvo. Ampak, ali nam je bogastvo namenjeno, pa je druga zgodba.

Naše odločitve, naše posledice

Na spletni strani BusinessInsider.com so pripravili devet znakov, ki kažejo na to, ali nam je bogastvo oziroma premožno življenje namenjeno ali ne. Četudi je povsem razumno, da nihče ne more predvideti prihodnosti, lahko nekatere naše odločitve jasno začrtajo našo pot do bogastva.

Ne zapravljajmo za stvari, ki si jih ne moremo privoščiti

Eden izmed znakov, ki kaže na to, da nikoli ne bomo premožni ali prestopili na pot do bogastva je, da zapravljamo za stvari, ki si jih ne moremo privoščiti. Če pretirano zapravljamo, ne bomo nikoli premožni. Kot pravi eden izmed milijonarjev, ki si je svoje bogastvo ustvaril sam, je pomembno, da smo znani po svoji delovni etiki in ne po stvareh, ki jih kupimo. Te nas namreč dolgoročno ne bodo osrečile, ustvarjeno bogastvo pa nas po drugi strani lahko pripelje do uresničitve dolgoročnih ciljev.

uspeh

Zastavite si svoje sanje in ne sledite sanjam drugih

Kot pravijo na spletni strani BusinessInsider.com, je naslednji znak, ki nakazuje, da ne bomo nikoli premožni ta, da izpolnjujemo in živimo sanje nekoga drugega. Če želimo biti uspešni, moramo uživati v svojem delu, saj bomo lahko na ta način izpolnili svoje želje.

Naše življenje prav tako ne bo finančno blestelo, če ne bomo izstopili iz kroga povprečnosti. Krog udobnosti oziroma povprečnosti je seveda varen, a je lahko dolgočasen in neproduktiven.

Zastavite si finančne cilje in ukrepajte, preden zaspite v povprečju!

Vir: BusinessInsider.com